Hvězdy milují Jadran

Chorvatsko vnímáme jako nám blízkou zemi s úžasným mořem. Cítíme se tu dobře. Chutná nám zdejší kuchyně, pijeme místní vína, jsme okouzleni přírodou. A jak jsou na tom známé osobnosti?

Chorvatsko učarovalo celebritám už dávno.  Za odpočinkem sem míří hvězdy filmu, hudby, sportu i byznysu. Z českých slavných jmen můžete na zdejším pobřeží potkat třeba Jiřího Korna, Tomáše Hanáka, Báru Srncovou a mnohé další.  S Vítkovice Tours se do Chorvatska vydali  i Bob Klepl, Aleš Háma, Dana Morávková, Roman Vojtek, Josef Dvořák, Josef Klíma a řada dalších.

Ten výčet ale ani zdaleka nestačí. Na soukromých jachtách do Dubrovníku a dalších míst na pobřeží dorazili třeba Roman Abramovič, Shakira nebo Tina Turner. Ostrov Lokrum si oblíbil slavný italský módní guru Giorgio Armani, kotví tu svou 65 metrů dlouhou jachtu Main. Bernie Ecclestone sem zase zamířil na své luxusní jachtě Petara. Ostatně k Chorvatsku má blízko – jeho dnes již bývalá žena Slavica pochází z dřívější Jugoslávie.

Výčet celebrit, které si zamilovaly Chorvatsko, je nekonečný. Tom Cruise, Jeremy Irons, Edward Norton, Naomi Campbell, George Clooney. Francouzský herec Jean Reno označil dokonce svou dovolenou v Chorvatsku za vytoužený ráj! Vladimir Klitschko s partnerkou herečkou Hayden Panettiere si oblíbil Hvar a Angelina Jolie s manželem Bradem Pittem už vyhlížejí vilu svých snů, kterou se na Jadranu chystají koupit. Hodlají tu zřídit malý středomořský ráj pro svou početnou rodinu. Nedivte se, pokud během své dovolené na Jadranu potkáte třeba Beyoncé, Jay-Z nebo Stinga.   Na Jadranu jsou jako doma!

Náš tip
Povšimněte si, kolik hvězdných celebrit svůj čas tráví na jachtě podél chorvatského pobřeží. Buďte jako oni, vyzkoušejte romantickou dovolenou na palubě!