Vyberte si nejkrásnější pláž!

V Evropě patří chorvatské pláže k těm „nej“. I podle měření odborníků je kvalita mořské vody v letoviscích na jedničku, o úchvatné přírodě nemá cenu se rozepisovat. Je to jen na vás. Vyberte si z plážové top nabídky sami!

Dobrá pláž je při dovolené u moře absolutní základ. Vaše spokojenost se od něho odvíjí. Pro začátek si ujasněte, jaká je vaše představa ideální dovolené? Toužíte po klidu, nebo se nebráníte občasným mejdanům na mořském břehu? Jedete ve dvojici? S partou přátel? S malými dětmi? V Chorvatsku najdete pláže jako stvořené na míru pro vás!

Pláže, které musíte poznat

Pro rodiny s dětmi 
Punta Rata – patří mezi deset nejkrásnějších pláží světa. Najdete ji v Brele na Makarské riviéře. Je oblázková, obklopená piniovými lesy, s blankytně průzračným mořem. Sen všech romantiků.

Zlatni rat – v přehledu chorvatských „nej“ patří k absolutní špičce. Nachází se na jižní straně dalmatského ostrova Brač. Je ale dost plná, na dobré místo si musíte přivstat!

Ručica – ostrov Pag, příjemná oblázková pláž, tichá zátoka, ideální podmínky k plavání i šnorchlování. Nikdy nekončící pohoda.

Tučepi – Makarská Riviéra, nejdelší a nejkrásnější pláž celé oblasti. Více než 4 km nádherné přímořské promenády, spousta aktivit a zábavy. Užije si celá rodina!

Duče u Omiše – idylka i s nejmenšími dětmi, pozvolný vstup do moře a písek. Pokud si rodiče mezi sebou vzájemně prohodí hlídání, mohou si užít i noční zábavu v historickém centru Omiše.

Sunčana uvala – ostrov Lošinj, oblázková pláž pro všechny aktivní vyznavače vodních hrátek a sportů. 

Pro pařmeny a nespavce
Pláž Zrče – ostrov Pag, šest open air klubů, kultovní klub Papaya. Nikdy nekončící mejdany, party na mořském břehu, festivaly, koncerty. Tady to žije!

Pro samotáře
Zátoka Stiniva – ostrov Vis, romantické koupání v příjemném zátiší strmých skal. Pro milovníky klidu opravdový poklad.

Pupnatska Luka – zátoka a pláž na jižní straně ostrova Korčula. Klid, pohoda, místo pro relaxaci jako stvořené. Krásné osamění. 

Pro svou dovolenou vyberte to nejlepší.
Hledejte pláže označené „Modrou vlajkou“. U pláží to je prestižní mezinárodně uznávané ekologické ocenění, které už od roku 1987 uděluje Nadace pro ekologickou výchovu při Radě Evropy.